Do kraja godine vakcina protiv korone biće dostupna, pandemija pod kontrolom
Fauči, foto: Rojters

Fauči najavio

Do kraja godine vakcina protiv korone biće dostupna, pandemija pod kontrolom

Farmaceutska industrija vjerovatno će da proizvede početkom iduće godine desetine miliona vakcina protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi da bude dostupno milijardu doza, izjavio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči u intervjuu za Rojters.

Fauči očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv infekcije COVID-19 da bude dostupna, a pandemija pod kontrolom.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o vakcini objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. novembra, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Regulatori su, kaže, obećali da neće da dopuste da se politika miješa u odobrenje vakcine protiv COVID-a te da će im primarni da budu "sigurnost i učinkovitost".

Ocijenio je i da su neki djelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi djelovi naprosto "zapaljeni", a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faučijev intervju za Rojters objavljen je istoga dana kada je Tramp rekao u intervjuu za Fox News da virus "odlazi i da će da nestane kao što stvari odlaze".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.