Mišel Obama pati od lakše depresije: Budim se usred noći jer me nešto brine
Mišel Obama

Mišel Obama pati od lakše depresije: Budim se usred noći jer me nešto brine

Bivša američka prva dama Mišel Obama rekla je da pati od "lakše depresije" zbog izolacije uvedene oko pandemije Kovida-19 i rasnih borbi u svojoj zemlji, kao i zbog "hipokrizije" administracije aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Supruga bivšeg predsjednika Baraka Obame ovo je govorila u poslednjoj epizodi svog podkasta, objavljenoj danas na Spotifaju.

"Budim se usred noći jer me nešto brine, ili osjećam težinu. Pokušavam da se bavim sportom ali bilo je perioda tokom karantina kada jednostavno nisam imala volju", rekla je Mišel Obama.

Pedesetšestogodišnja Mišel Obama rekla je da prolazi kroz emocionalne uspone i padove koje cio svijet osjeća, da ima trenutaka kada "sebe ne prepoznaje".

"Ovo nije vrijeme kada se duhovno širimo. Znam da prolazim kroz jedan oblik lakše depresije", rekla je ona.

"Ne samo zbog karantina, već takođe zbog rasnih borbi. I vidite ovu administraciju, njenu hipokriziju, dan za danom, to demorališe", dodala je.

U SAD su poslednjih mjeseci bile velike antirasne demonstracije izazvane smrću Džordža Flojda prilikom hapšenja od strane bijelog policajca.

Mišel i Barak Obama, prvi crni predsjednik SAD, ostali su u Vašingtonu posle izlaska iz Bijele kuće u januaru 2017.

Mišel Obama je takođe rekla u podkastu da je "zamorno" probuditi se i vidjeti još jednu priču o nekom crnom muškarcu ili crnoj osobi koja je dehumanizovana, povrijeđena, ubijena, ili pogrešno optužena za nešto.

"I to dovodi do tereta koji nisam osjećala dugo u životu. Mi smo u jedinstvenom trenutku u našim životima. Prolazimo kroz nešto što niko u našem životu nije doživio", rekla je ona.

 

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.