Vlasti Libana uvele dvonedeljno vanredno stanje
Eksplozija u Bejrutu

Nakon eksplozije vojska preuzela puna ovlašćenja

Vlasti Libana uvele dvonedeljno vanredno stanje

Libanska vlada proglasila je danas dvonedjeljno vanredno stanje kojim se vojsci daju puna ovlašćenja poslije ogromne eksplozije koja je teško oštetila glavni grad Bejrut.

Vlada je takođe najavila da će jedan broj zvaničnika u luci, gdje se ekpslozija dogodila, staviti u kućni pritvor dok traje istraga o tome kako je 2.750 tona amonijum nitrata godinama bilo skladišteno, prenosi Beta.

Pretpostavlja se da je nemar razlog zbog kojeg se dogodila eksplozija u kojoj je poginulo više od 100 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.