Brajović i dvojica Kolumbijaca uhapšeni zbog sumnje da su pripremali likvidaciju
Ilustracija

U Nikšiću

Brajović i dvojica Kolumbijaca uhapšeni zbog sumnje da su pripremali likvidaciju

Goran Brajović iz Podgorice i Caicedo Bandoya Juan David i Costana Casa Jose Aleksander iz Kolumbije uhapšeni su zbog sumnje da su pripremali teško krivično djelo.

Kako je  Pobjedi nezvanično saopšteno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i predmet nosi oznaku tajnosti.

Njima je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega su privedeni sudiji za istragu koji će se izjasniti da li će im da budu određen pritvor ili će da se brane sa slobode.

Prema saznanjima Pobjede, trojica osumnjičenih uhapšeni su u Nikšiću, prilikom kontrole.

Istražitelji su imali operativna saznanja da Brajović i dvojica Kolumbijaca pripremaju izvršenje teškog krivičnog djela. Operativnim radom istražitelji su prikupili dokaze i zaustavili vozilo u kojem su bili osumnjičeni i osujetili njihov plan.

 Istražitelji SU osujetili likvidaciju, ali nije rečeno da li se radi o nastavku obračuna kriminalnih klanova i da li je meta trebao da bude član neke grupe.

Prikupljeni dokazi dostavljeni su tužiocu koji će da se izjasne da li u radnjama osumnjičenih, osim stvaranja kriminalne organizacije, ima elemenata za još neko krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.