Struje okeana ih odvele na pusto ostrvo, SOS natpis na plaži ih spasio

Struje okeana ih odvele na pusto ostrvo, SOS natpis na plaži ih spasio

Tri mornara pronađena su na malom zabačenom ostrvu u Mikroneziji, a spasio ih je veliki SOS znak koji su nacrtali na plaži.

Mornare su spazili australijski i američki vojni avioni na ostrvu Pikelot u zapadnom Pacifiku.

Na ostrvu su bili tri dana, nakon što je njihov čamac ostao bez goriva, a okeanske struje ih skrenule sa kursa.

Svi su, srećom, prošli bez povreda i bili su u dobrom stanju kada su ih pronašli.

Vlasti u Guamu, obližnjoj američkoj teritoriji, započele su potragu za njima jer nisu uspjeli da pređu prvobitno planiran 42 kilometra dugačak put od atola Pulavat to Pulapa.

Umjesto toga, njihov čamac završio je, nošen strujama, na ostrvu Pikelot, oko 200 kilometara zapadno u odnosu na polaznu tačku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.