"Da je metak ušao pod drugim uglom ostavio bi značajna neurološka oštećenja"

Ljekari pronašli metak u glavi djeteta, roditelji ga doveli u bolnicu zato što je bio konstantno postan

Ljekari su otkrili metak u mozgu devetogodišnjeg dječaka iz Palestine. Policija istražuje mogućnost da je pogođen pucnjavom tokom proslave Eida al-Adhe.

Dječaka su roditelji doveli u bolnicu u Istočnom Jerusalimu jer su brinuli zbog toga što je stalno bio vrlo pospan. Neimenovani dječak bio je svjestan kada je stigao u Medicinski centar Hadašah, ali ljekari su otkrili da ima malu ranu na glavi sa krvlju na vlasištu, prenosi RTS.

Ljekari su odmah uradili pregled skenerom i bili su zapanjeni kada su otkrili metak smješten u dječijem mozgu.

Rekli su da je metak sa strane ušao u lobanju, prošao kroz dio mozga i zaustavio se kod potiljka.

Neurohirurg Gui Elor, ljekar koji je uklonio metak, rekao je da dječakovi roditelji, nisu bili svjesni da je njihovo dijete upucano.

Majka je rekla da jedino zna da se dječak igrao sa svojim prijateljima, i da je mislila da je možda je nešto palo na njega, i da je zato bio pospan.

Dujete je odvedeno na operaciju dva sata nakon dolaska u bolnicu, a dr Elor je rekao da je srećan što se sve dobro završilo.

"Da je metak ušao pod drugim uglom, naneo bi mnogo više štete mozgu i ostavio značajna neurološka oštećenja", rekli su ljekari.

Dječak se sada dobro oporavlja, svjestan je i komunicira sa ljekarima i porodicom. Policija istražuje slučaj a jedna od pretpostavki je da je dječak upucan na festivalu tokom proslave Eid al-Adhe.

Mnogi muslimani slave Eid al-Adhu, proslava može trajati između dva i četiri dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.