Radović izgubila spor protiv CBCG i Žugića: Presuda dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca
Osnovni sud Podgorica

Radović izgubila spor protiv CBCG i Žugića: Presuda dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca

Osnovni sud u Podgorici odbio je kao neosnovan tužbeni zahtjev bivše viceguvernerke, Irene Radović protiv Centralne banke (CBCG) i guvernera Radoja Žugića, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

„Danas je okončan postupak koji se, pred Osnovnim sudom u Podgorici, vodio protiv CBCG i guvernera Radoja Žugića, po tužbi I. R. kojom je traženo da se utvrdi da su tuženi vršili mobing i diskriminatorsko ponašanje nad tužiljom kao ženom i zaposlenom od 27. oktobra 2017. godine do 5. jula 2018. godine, kao i naknada nematerijalne štete“, navodi se u saopštenju.

Iz CBCG je saopšteno da je Sud donio presudu kojom se tužbeni zahtjev odbija u cjelini kao neosnovan, a tužilja se obavezuje da tuženima isplati troškove postupka.

„Na ovakvu odluku tužilja ima pravo žalbe“, dodaje se u saopštenju.

Postupak je pokrenut tužbom koja je podnesena 30. aprila 2018. godine.

Radović je ocijenila da je presuda Osnovnog suda u Podgorici, kojom je njen tužbeni zahtjev protiv te monetarne institucije i guvernera Radoja Žugića odbijen kao neosnovan, dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu.

Radović je u izjavi dostavljenoj medijima navela da presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna.

„Osim toga, ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG“, kazala je Radović.

Kako je navela, javnost je već imala priliku da se uvjeri „kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori“.

„Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG“, dodala je Radović.

Ona je kazala da dokazi koji su priloženi u tom postupku nedvosmisleno ukazuju da je njena tužba osnovana.

„Što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu“, poručila je Radović.

Mina biznis

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.