Crno vino štiti naše zdravlje, pouzdana odbrana od štetnih bakterija
Ilustracija

Ne treba pretjerivati sa unosom u organizam

Crno vino štiti naše zdravlje, pouzdana odbrana od štetnih bakterija

Crno vino pomaže u zaštiti od štetnih bakterija kao što su ešerihija koli i listerija, pokazalo je američko istraživanje sa Univerziteta u Misuriju. Istovremeno ih uništava i sprječava da se razmnože.

Od svih vina, najdjelotvornije su se pokazali “kaberne”, “merlo” i “pino noar”, naglasila je profesor dr Azlin Mustafa, vođa stručnog tima istraživača.

Sastojci u opni grožđa pomažu biljci da se odbrani od raznih bolesti, a kada dospiju u vino, na isti način štite i ljude od bakterija. Efekat je isti čak i kada se razblaži, piše portal Stvar ukusa.

Međutim, sa vinom ne treba pretjerivati. Dovoljno je da žene dnevno popiju jednu čašu crnog vina, a muškarci dvije – ističe dr Mustafa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.