Dvije krivične prijave u Nikšiću i Pljevljima zbog privrednog kriminaliteta
Ilustracija

Uprava policije

Dvije krivične prijave u Nikšiću i Pljevljima zbog privrednog kriminaliteta

Policija u Nikšiću i Pljevljima je podnijela nadležnim tužilaštvima krivične prijave protiv dvije osobe zbog delikata iz oblasti privrednog kriminaliteta.

"Pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Krivična prijava je podnijeta protiv A.D. (50) iz Pljevalja", saopšteno je iz Uprave policije.

Navodeći, on, kako se sumnja, u periodu od 2012. do 2019. godine u namjeri da u potpunosti ili djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza, nije podnosio poreskom organu prijavu po osnovu PDV-a i poreza na dohodak fizičkih lica.

"Naime, on nije prijavio prihod po osnovu izgradnje i prodaje stanova i poslovnih objekata u iznosu od oko 81.000 eura i porez na dohodak fizičkih lica u iznosu od oko 7.300 eura, te je na taj način, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 88.000 eura", kaže se u 

Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.N. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"On je, sumnja se, kao zaposleni u privrednom društvu „Tehnomax“ u Nikšiću zloupotrijebio svoj položaj i prekoračio granicu svojih ovlašćenja tako što je u periodu od kraja 2018. godine do juna 2020. godine donosio fotokopije ličnih karata od svojih poznanika i rodbine na osnovu kojih je potpisivao formulare Hipotekarne banke i na osnovu takve dokumentacije podizao robu i prodavao je nepoznatim licima", kazali su iz UP-a.

Kako su istakli, A.N. je, osim toga iz prodajnog objekta u periodu od januara do juna 2020. godine uzimao robu koju nije evidentirao preko kase i bez znanja računo – polagača sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom  iznosu od 140.828 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.