Nevrijeme pogodilo Hrvatsku, padao grad veličine jajeta, vjetar čupao drveće (VIDEO)
Foto:Facebook

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku, padao grad veličine jajeta, vjetar čupao drveće (VIDEO)

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru, i to najprije zapadnu obalu poluostrva. U Umagu je jak vjetar čupao drveće, a velika šteta nanijeta je i u drugim gradovima.

Indeks prenosi da je tokom dana na području Istre bilo lokalnih pljuskova, ali se popodne razvio snažan sistem na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znakovi.

Na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 kilometara na sat, praćeno pijavicama a vjetar je takođe čupao stabla.

Osim Istre, promjena vremena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padao grad veličine oraha.

U snažnom pljusku praćenom gradom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima, te je sa zgrade Pučkog ortvorenog učilišta u Dugoj Resi vjetar skinuo limeni krov.

Prema navodima hrvatskih medija, u pojedinim mjestima grad je bio veličine jajeta ili jabuke.

Nadležni obilaze teren kako bi procijenili štetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.