Policija sankcionisala 58 vozača do 20h, tri uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju
ilustracija

Policija sankcionisala 58 vozača do 20h, tri uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, policijski službenici Grupe saobraćajne policije su kroz pojačano prisustvo na putnim pravcima, zbog uočenih prekršaja, samo tokom današnjeg dana do 20 časova, sankcionisali 58 vozača, saopštila je Uprava policije.

Kako navode iz policije, radi se o počiniocima najtežih saobraćajnim prekrašijima, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i sličnim teškim saobraćajnim prekršajima.

Tako je, između ostalih, na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, sankcionisan i lišen slobode vozač R.P. koji je upravljao vozilom marke „VW Golf“ pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 g/kg. Takođe, dva vozača su lišena slobode na putnom pravcu Virpazar – Bar jer su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola a koji su pritom prekoračili propisanu dozvoljenu brzinu. Lišen su slobode T.H.  koji je upravljao vozilom marke „Mercedes“ i O.G. koji je upravljao vozilom marke „Audi A3“ - navodi se u saopštenju UP.

Lica su lišena slobode i u predviđenom postupku privedena nadležnom sudiji za prekršaje. 

"Još jednom, apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i bezbjedno upravljaju vozilima, kako sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju ne bi izlagali nepotrebnom rizuku od saobraćajne nezgode, ali i sankcijama, zbog počinjenih prekršaja.", poručuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.