Stotine hiljada doza vakcine protiv koronavirusa ove godine?
Ilustracija

Rusija najavila masovnu proizvodnju

Stotine hiljada doza vakcine protiv koronavirusa ove godine?

Ruske vlasti saopštile su danas da će uskoro biti u mogućnosti da mjesečno proizvode nekoliko stotina hiljada doza vakcina protiv korona virusa i čak "nekoliko miliona“ od 2021. godine.

Ruski ministar trgovine Denis Manturov izjavio je da tri biomedicinske kompanije mogu od septembra da industrijski proizvode vakcinu razvijenu u istraživačkoj laboratoriji za epidemiologiju i mikrobiologiju „Nikolaj Gamaleja“, prenosi Beta.

"Prema prvim procjenama, možemo već od ove godine da obezbijedimo nekoliko stotina hiljada doza vakcina mjesečno, a kasnije i do nekoliko miliona doza počev od naredne godine“, rekao je Manturov, prenosi ruska agencija TASS.

Rusija, kao i mnoge druge zemlje, mesecima radi na vakcini protiv korona virusa. Ta vakcina je plod saradnje laboratorije s Ministarstvom odbrane.

To Ministarstvo je danas objavilo da su klinička ispitivanja na vojnicima "jasno pokazala očigledan odgovor imuniteta“ na korona virus i dodalo da nisu zabilježeni neželjni efekti vakcine ili druge anomalije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.