U posljednja 24 u Hrvatskoj preminule četiri osobe od posljedica koronavirusa
Ilustracija

34 nova Covid-19 pacijenta

U posljednja 24 u Hrvatskoj preminule četiri osobe od posljedica koronavirusa

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata evidentirana 34 novozaražena koronavirusom, pa je broj trenutno aktivnih slučajeva 703, a četiri osobe su preminule, saopštio je Štab civilne zaštite te zemlje.

Na bolničkom liječenju je 130 pacijenata, od toga je na respiratorima njih šest, prenosi Tanjug.

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno registrovane 5.294 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 153 preminule, a 4.438 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2.520 osoba.

Do danas su ukupno testirane 122.083 osobe, od toga 763 u protekla 24 sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.