ASK da ukloni cjenovnike medija koji nisu poštovali Zakon
MANS

MANS

ASK da ukloni cjenovnike medija koji nisu poštovali Zakon

MANS je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da bez odlaganja ukloni cjenovnike oglasivača koji su svoje cjenovnike za reklamiranje političkih partija dostavili nakon isteka zakonskog roka kako se učesnici na parlamentarnim i lokalnim izborima ne bi doveli u zabunu.

''Agencija za spečavanje korupcije (ASK) je današnjim saopštenjem potvdila opravdanost inicijativa koje je MANS podnio u prethodnom periodu koje su se odnosile na medije koji su prekršili rok za dostavljanje svojih cjenovnika za oglašavanje političkih partija i koalicija uoči parlamentarnih izbora 2020. godine. Naime, MANS je utvrdio da je više televizija i radio stanica, ali i kompanija koje se bave iznajmljivanjem bilborda svoje cjenovnike dostavilo nakon zakonom utvrđenog roka'', naveli su iz MANS-a..

Kako su kazali incijative koje su uputili ASK-u su se odnosile na Pink Media M, RTV Budva, RTV Rožaje, RTV Nikšić, Srpsku Radio Televiziju, radio stanice Antenu M, S1 i S2 iz Herceg Novog, Radio Titograd, Radio Elmag, Radio Mag, Radio Bar, te web portal PV Informer, kao i kompanije za iznajmljivanje bilborda, CG Media iz Berana i Budva Media.

''Takođe očekujemo od ASK-a da hitno utvrdi da li je neka od političkih partija koristila usluge oglašavanja kod pomenutih medija i
kompanija, te da u tom slučaju preduzme sve zakonon propisane mjere'', ističu iz MANS-a.

Navode da su zabrinuti što Agencija nije samoinicijativno reagovala već je dozvolila da sporni cjenovnici budu objavljeni na njenom sajtu, što je, kako kažu, još jedan dokaz nedovoljnih kapaciteta ove institucije kada je u pitanju praćenje izbornih kampanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.