Đukanović: Plužine sa svojim ljudskim i ukupnim potencijalima su sastavni dio svih uspjeha CG
Milo Đukanović

Čestitao Dan Opštine

Đukanović: Plužine sa svojim ljudskim i ukupnim potencijalima su sastavni dio svih uspjeha CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Plužine, predsjedniku Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicima i svim građanima Plužina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Đukanović je naveo da je Crna Gora ponosna na svoju antifašističku tradiciju, što je uz slobodarstvo jedna od temeljnih odrednica crnogorskog državnog bića i njegovog istorijskog trajanja.

"Svijetli datumi kao što je praznik koji obilježavate, prilika su za podsjećanje i na ljude i događaje koji su kroz Narodnooslobodilačku borbu uzdigli Crnu Goru do nezaborava. Crnogorski narod, zajedno sa drugim jugoslovenskim narodima izvojevao je veliku pobjedu nad fašizmom, vratio Crnoj Gori državno i nacionalno ime, i obezbijedio ravnopravnost i prosperitetan razvoj u jugoslovenskoj federaciji. Bez te Crne Gore ne bi bilo ni naše današnje međunarodno priznate države, koja je siguran dom za sve njene građane, uvažena članica NATO, sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u EU. Plužine sa svojim ljudskim i ukupnim potencijalima su sastavni svih tih uspjeha. Kao i danas kada je naša zemlja suočena sa posljedicama pandemije COVID-19, u zajedničkoj borbi protiv tog nevidljivog neprijatelja. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Plužina i srdačne pozdrave.“

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.