Britanska vlada nabavila brze testove za koronavirus, rezultati za 90 minuta
Ilustracija

Britanska vlada nabavila brze testove za koronavirus, rezultati za 90 minuta

Britanska vlada nabavila dva odvojena testa na koronavirus koji će virus moći da otkriju za 90 minuta, saopštilo je britansko ministarstvo zdravlja.

Oba testova moći će da otkriju COVID-19 i druge zimske viruse, poput gripa za najviše 90 minuta, navedeno je u izjavi.

Testovi će biti sprovedeni u bolnicama i laboratorijama širom Velike Britanije sledeće nedjelje, piše CNN.

„Koristimo najinovativnije tehnologije koje su na raspolaganju za borbu protiv koronavirusa. Milioni novih brzih testova na koronavirus pružiće rezultate na licu mjesta za manje od 90 minuta, pomažući nam da brzo razbijemo lance prenosa “, izjavio je ministar zdravlja Met Henkok.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će testovi „uveliko da povećakaju pacitet testiranja prije zime, dajući brze rezultate koji će pomoći da se lanci prenosa brzo prekinu.“

Jedan test analiziraće DNK iz brisa nosa, a drugi će da obrađuju uzorke brisa i pljuvačke kako bi se utvrdilo prisustvo COVID-19 za 60 do 90 minuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.