Pozvali Markovića da odustane od namjere da bude nosilac liste DPS-a na predstojećim izborima
Božidar Vujičić, foto: PR Centar

Grupa birača „Građanska akcija“

Pozvali Markovića da odustane od namjere da bude nosilac liste DPS-a na predstojećim izborima

Grupa birača „Građanska akcija“ pozvala je predsjednika Vlade Duška Markovića da odustane od namjere da bude nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) na predstojećim izborima i da to prepusti nekome ko se, kako su kazali, ne koristi neistinama.

Oni su pozvali Markovića i da razmisli da pothitno podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade.

„Vi ste gospodine Markoviću, prije neki dan u Skupštini Crne Gore, u tri navrata izrekli veliku neistinu, a da niste ni trepnuli, tri puta ste rekli: Planovi u Budvi su neadekvatni, ali važeći. Obzirom da ste to izgovorili, tri puta u nekoliko minuta, jasno je da se ne radi o lapsusu, dokaz je da se dokumentacija za izgradnju objekata i dalje izdaje na osnovu isteklih planova, samo iz razloga što su isti na sajtu ministarstva kojim lično rukovodite  istaknuti, kao važeći, a ustvari planovima je istekao rok važenja“, kaže se u saopštenju koje potpisuje predstavnik Građanske akcije dr Božidar Vujičić.

Marković zna od prvog radnog dana u Vladi, kako tvrdi Vujičić, da su planovi istekli.

„Znači skoro četri godine, znaju to i predstavnici pokradene vlasti u Budvi, gospodin Dragan Krapović i gospodin Marko Carević, nažalost građana Budve i Crne Gore oni su spremniji da povjeruju u vašu laž nego u svoje ubeđenje i u zakon“, rekao je Vujičić.

On je uputio zainteresovanje građane na sajt Upravnog suda CG da pogledaju presudu suda oznake U.broj 2409/18. kako bi provjerili rok važenja planova.

„Navedenom presudom sud poništava  rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim je Glavni državni arhitekta, Dušan Vuksanović, izdao saglasnost na idejno rješenje 2018. godine, pozivajući se na Detaljni urbanistički plana Bečići koji je istekao 2014. godine“, pojasnio je Vujičić.

Sudu je jasno da plan važi, kako je rekao, do isteka roka na koji je donijet.

„Za predsjednika Vlade CG  i Milivoja Katnića (protiv čijih specijalnih tužilaca, Ane Bošković, Stojanke Radović, Radmile Ćuković, Živka Savovića i Veselina Vučkovića, sam podnio prijave zbog falsifikovanja javnih službenih isprava jer su zloupotrebili službeni položaj na način što su  moju prijavu da se planovi falsifikuju odbacili uz obrazloženje da planovi važe), kao i za Tužilački savjet, kojem sam se takođe obratio, planovi i dalje važe i važiće dok se ne usvoje novi“, naveo je Vujičić.

On je kazao da ukoliko predsjednik Vlade nastavi da istrajava da su nevažeći planovi, kojih, kako je rekao, u Crnoj Gori u ovom momentu ima oko 330, koji su objavljeni na sajtu ministarstva,  važeći ali neadekvatni, „onda otkažite i izbore zakazane za 30.08.2020. godine i proglasite, zajedno sa tužilaštvom, da Vladi i Skupštini Crne Gore ne ističe rok za mjesec dana, već da će Skupština i Vlada Crne Gore funkcionisati, važiti, do usvajanje nove Skupštine i Vlade“. 

„Predlažem da rok važenja pomerite kao što ste pomjerili rok važenja za nevažeće istekle planove, do usvajanja Plana generalne regulacije, uz mogućnost da taj rok stalno pomjerate, po želji Demokratske partije socijalista“, kazao je Vujičić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.