Počela izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića
Foto: PG Biro

Podgorica

Počela izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića

Izgradnja kružne saobraćajnice na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića u Podgorici s ciljem da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja za sve učesnike i omogući bolje regulisanje saobraćaja u odnosu na postojeće stanje u blokovima V i VI počela je danas.

Kako je saopšteno iz PG Biroa izvođač radova je preduzeće „Metal-Alu-Plast“, a rok izvođenja je 100 dana računajuči od 03. avgusta 2020.godine.

11691144137781206188814752044032340245382355n

Ugovorena vrijednost radova iznosi 286.835 eura,a projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21 metar.

"Kružni tok je projektovan sa jednom ulivnom i jednom izlivnom saobraćajnom trakom i u skladu sa usvojenim prečnikom kruga izabrani su standardni elementi za oblikovanje ulivnih i izlivnih traka mjerodavni za projektovanje gradskih površinskih raskrsnica sa kružnim tokom. Cijelom dužinom obostrano biće izgrađeni trotoari i formirane zelene površine. Planirana je ugradnja saobraćajne signalizacije, te izrada atmosferske kanalizacije, vodovoda, elektroenergetske instalacije jake struje i tk kanalizacija, kao i ugradnja hidrotehničkih instalacija, polaganje visokonaponskih kablova i izgradnja javne rasvjete", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.