Pešić:
Pešić

Pešić: "Druga Amfilohijeva postava" odlučno krenula u još jednu izgubljenu izbornu bitku

Sudeći po prvim nastupima, izgleda će najtragikomičnija skupina na predstojećim izborima biti ipak Demokrate. Kampanja praktično nije ni počela, a već se samozvani "spoj mladosti i iskustva" narodski rečeno, tako isprosipao. I Bečić, i Lekić, sve sa "nezavisnom" novinarkom Ćirovičkom... Iskreno, svi zajedno djeluju nekako otužno, navodi u saopštenju Nikola Pešić predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

"Kako i ne bi kad stariji odlično znaju da na mlade "crvene kravate" mogu prenijeti samo iskustvo iz poraza i prelijetanja iz partije u partiju. Po nepisanom pravilu - iz gubitničke u gubitničku...", navodi Pešić.

Kaže da je žalosno slušati da čelnici partije koja sebe promoviše kao evropsku, u većinskoj Crnoj Gori, u svojim političkim oponentima vidi sve same neprijatelje.

"Istina, mogu podijeliti i iskustvo iz gubljenja na vlasti na lokalnom nivou, i to u najrazvijenijim opštinama, u kojima su ih prozvali "partija za zbrinjavanje rodbine". Iz tog iskustva je vjerovatno i po prvi put uvođenje zvanja “neprijatelj” u crnogorsku političku leksiku za političke protivnike.  Šta bi s njihovim sloganom “pobjede a ne podjele”, na koji su izgleda zaboravili zauzeti pričom o svom "planu od sedam tačaka", koji opozicija vjerovatno nije shvatila, pa ga je odbila. I tako tumaraju neshvaćeni ni od većine u Crnoj Gori koja čini vlast, niti od kolega iz opozicije.Ako se po jutru dan poznaje, tzv."druga Amfilohijeva postava" odlučno je krenula u još jednu izgubljenu izbornu bitku. Ali za one koji uđu u parlament ostaje mogućnost da još četiri godine ne rade ništa, a da primaju plati. Zbilja, i to iskustvo mogu prenijeti svom podmlatku.", saopštava Pešić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.