Počeo Program za subvencionisanje zarada

Počeo Program za subvencionisanje zarada

Program za subvencionisanje zarada, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa, počeo je da se realizuje u okviru trećeg seta mjera podrške privredi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

“Za ovaj Program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona eura za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljada preduzeća“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata (uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD) posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU) https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

„Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac“, objasnili su iz Ministarstva, prenosi Mina.

Ministarstvo je takođe raspisalo javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za ovu godinu.

Za Program koji obuhvata 17 programskih linija, od kojih je 11 finansijske podrške, dvije nefinansijske, kao i četiri koje će se uporedo promovisati i sprovoditi, opredijeljeno je 5,08 miliona eura.

Pravo učešća u Programu imaju domaća preduzeća, postojeći i potencijalni preduzetnici, zanatlije i klasteri, a svi aplikanti pojasnjenja mogu dobiti putem mejla [email protected].

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.