Pacijent tukao štakom medicinsku sestru jer ga je spriječila da svojevoljno napusti COVID bolnicu
Ilustracija

Srbija

Pacijent tukao štakom medicinsku sestru jer ga je spriječila da svojevoljno napusti COVID bolnicu

S. K. (82) istukao je medicinsku sestru N. O. (32) u COVID bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je spriječila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim je prijetio da će skočiti kroz prozor.

Kako saznaju tamošnji mediji, težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima", objašnjavaju upoznati s ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu nanošenje lakih tjelesnih povreda zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava.

Klinički centar u Nišu osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

"Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od COVID-19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", rečeno je u ovoj zdravstvenoj, prenosi Telegram.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.