Penzioner na slobodu pustio krdo kamila i izazvao haos
Ilustracija

Penzioner na slobodu pustio krdo kamila i izazvao haos

Ruski penzioner iz Astrahanske oblasti izazvao je haos u okolnim selima kad je na slobodu pustio krdo od 80-ak kamila za koje se više ne može brinuti, a vlasti se oglušuju o pozive u pomoć stanovništva čiju imovinu životinje uništavaju.

Stanovnici Oranžereja, Fjodorovke i Ninovke uglavnom su se zabarikadirali u svoje kuće dok životinje 83-godišnjeg Rusa Jurija Serebrjakova haraju njihovim poljima i voćnjacima u potrazi za hranom, prenosi BBC.

Ne usuđuju se da djecu puste da se igraju napolju.

Stanovnica Jelena Bakhtemjeva kazala je za ruske medije da su kamile uništile ograde u nastojanju da dođu do hrane, a dio kuća ostao je bez gasa i vode jer se životinje trljaju o instalacije.

Od novih okota u proleće krdo je postalo vrlo agresivno, tvrde stanovnici.

Ako pogledate životinju u oči ona se ustremi na vas, kaže Bakhtemjeva, "i morate početi bježati".

Hrabriji stanovnici dežuraju danonoćno i tjeraju životinje iz svojih voćnjaka.

Selima sada tumara 57 kamila i ne znamo kako to da zaustavimo, kaže stanovnica Fjodorovke Valentina Malikova.

Kamile uništavaju i nadgrobne spomenike.

Njihov vlasnik Serebrjakov, koji je kamile uzgajao 25 godina, odlučio je da ih pusti na slobodu kad je shvatio da više ne može da se brine o njima, a odbacuje krivicu za štetu i poručuje stanovnicima sela da su sami krivi jer im u okolini raste obilje mahunarke koja je njihova omiljena hrana.

Lokalna vlast tvrdi da je do sada izdala šest novčanih kazni vlasniku u ukupnom iznosu od oko 135 evra, ali ih on ignoriše.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.