Kolone na austrijskim autoputevima i do 18 kilometara
Foto: pixabay.co

Kolone na austrijskim autoputevima i do 18 kilometara

Ogromne gužve stvorene su na autoputevima koji u Austriji vode ka jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz Austrijskog automobilskog kluba (OAMTC).

Na putnim pravcima koji vode ka Sloveniji kilometarske su kolone. Najveća je zabilježena na Tauern Autobahnu (A10) od čak 18 kilometara. Kako javlja OAMTC, na autoputu A11 ispred tunela Karavanke, na granici sa Slovenijom sa austrijske strane, formirala se kolona automobila od 14 kilometara, javlja Anadolija.

Velike gužve zabilježene su i u austrijskom dijelu pokrajine Štajerske.

Brojni Austrijanci, ali i građani drugih zapadnoevropskih zemalja danas su krenuli ka Balkanu kako bi proveli godišnji odmor na Jadranskoj obali ili nekoj od drugih destinacija i pored upozorenja vlasti u svojim državama ”da idu u rizična područja gdje je povećan broj oboljelih od koronavirusa”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.