Njemačka zabilježila alarmantan broj novozaraženih koronavirusom
Ilustracija

U protekla 24 časa 955 zaraženih

Njemačka zabilježila alarmantan broj novozaraženih koronavirusom

U Njemačkoj je zabilježen najveći broj novozaraženih korona virusom od početka maja, pošto je u protekla 24 sata potvrđeno 955 slučajeva koronavirusa.

Posljednji put kada je Njemačka zabilježila veći broj novoinficiranih bilo je 9. maja, prenosi CNN.

Pandemija je u Njemačkoj uglavnom stavljena pod kontrolu, ali vlasti posljednjih nedelja upozoravaju na nove slučajeve infekcije, prenosi Tanjug.

Institut za zarazne bolesti Robert Koh ocijenio je da je nagli porast broja novih slučajeva korona virusa posljedica nepridržavanja pravila socijalnog distanciranja, kao i dolaska putnika iz inostranstva.

U Njemačkoj su do sada potvrđena 209.653 slučaja koronavirusa, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Od koronavirusa umrlo je još 7 osoba, a od početka pandemije preminulo je ukupno 9.148 ljudi, prenio je Rojters.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.