DIK potvrdio listu Socijaldemokrata
Ivan Brajović

DIK potvrdio listu Socijaldemokrata

Državna izborna komisija potvrdila je listu „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“ za učešće na parlamentarnim izborima 30. avgusta ove godine, saopšteno je iz ove partije.

Kako je saopšteno, nosilac liste Socijaldemokrata biće predsjednik partije i aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, diplomirani inženjer građevine. Od uvođenja višestranačja nalazio se na većem broju značajnih političkih pozicija, od čega je bio poslanik u Skupštini Crne Gore i ministar u Vladi Crne Gore u dva mandata.

"Na drugom mjestu nalazi se dr Damir Šehović, potpredsjednik partije i aktuelni ministar prosvjete. Šehović je završio ekonomski fakultet u Podgorici, a magistrirao je i doktorirao u Beogradu. Tokom studija, nagrađivan je kao najbolji student Ekonomskog fakulteta. Autor je više naučnih radova iz oblasti finansija i makroekonomije. Od 2005. je zaposlen i na Ekonomskom fakultet, gdje izvodi nastavu na više predmeta.

Treći na listi Socijaldemokrata je mr Boris Mugoša, član Predsjedništva partije i poslanik Socijaldemokrata u Skupštini Crne Gore. Ekonomski fakultet završio je u Podgorici, a magistrirao je na državnom Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Obavljao je funkciju zamjenika gradonačelnika Podgorice, zadužen za oblast socijalnog staranja, kulture i sporta. Aktivno se bavio tenisom, bio je prvak i reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije, kao i selektor teniske (Davis Cup) reprezentacije Crne Gore.

Za njim slijedi Marija Blagojević, dipl. politikološkinja. Članica je Predsjedništva i GO Socijaldemokrata i odbornica u Skupštini Glavnog grada Podgorica. Sertifikovana je trenerica UNDP-a za rodnu ravnopravnost. Članica je Ženske političke mreže Crne Gore. Peti na listi Socijaldemokrata je Mićo Orlandić, dipl. politikolog, potpredsjednik partije i predsjednik SO Bar. U dugogodišnjoj političkoj karijeri pokrivao je veći broj značajnih pozicija, od čega je bio direktor Uprave za nekretnine, ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore u više saziva", navode iz SD-a.

Šesto mjesto na listi kako se dodajemzauzima poznati podgorički dječiji hirurg, dr Đorđe Suhih.

"Suhih je predsjedni Skupštine Glavnog grada Podgorice. Da Socijaldemokrate mlade ljude stavljaju u prvi plan govori sedmi na listi, Nihad Canović, diplomirani ekonomista. Canović trenutno obavlja funkciju potpredsjednika Opštine Plav. Osmo mjesto na listi pripalo je Budimirki Đukanović, diplomiranoj sociološkinji. Đukanović se od početka svoje profesionalne karijere nalazi u resoru socijale. Radila je kao socijalna radnica u Centru za socijalni rad u Nikšiću, obavljala funkciju Načelnice Direkcije za zaštitu ranjivih grupa u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a trenutno se nalazi na poziciji direktorice Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove u istom ministarstvu. Deveti na listi Socijaldemokrata je Faruk Kalač, diplomirani inženjer šumarstva i predsjednik rožajskog odbora partije. Kalač je čitav profesionalni angažman proveo u šumarstvu, gdje je obavljao više funkcija, od čega je najznačajnija šef P.J. Rožaje Uprave za šume. Deseti na listi je dr Kenan Hrapović, član Predsjedništva partije i aktuelni ministar zdravlja. Hrapović je završio Ekonomski fakultet u Podgorici, nakon čega je magistrirao i doktorirao. U bogatoj profesionalnoj karijeri pokrivao je značajne pozicije, od čega je najvažnija direktor Fonda za zdrastveno osiguranje Crne Gore", navodi se u saopštenju SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.