Radinović: Gradska uprava Podgorice radovima pokušava građane da ubijedi za glas DPS-u
Marija Radinović

Radinović: Gradska uprava Podgorice radovima pokušava građane da ubijedi za glas DPS-u

Nedavno je u Skupštini Glavnog grada gradonačelnik Ivan Vuković ustvrdio da se u Podgorici radi i gradi u skladu sa uobičajenim planom, te da pojačani radovi koji se odvijaju u mnogim djelovima grada nemaju veze sa predstojećim izborima. U ove priče za malu djecu građani Podgorice odavno su prestali da vjeruju, ocijenila je Marije Radinović, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada.

"Podsjećamo da je Vuković nedavno izjavio da se u Podgorici realizuje investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona eura, izbjegavajući pritom da kaže da je rebalansom budžeta predviđeno prolongiranje rada na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, što je najvažniji projekat za Glavni grad. Osim toga, neki od projekata kao što su put Golubovci-Mataguži i rekonstrukcija bulevara na Zabjelu, započeti su u jeku predizborne kampanje iako nisu predviđeni Programom uređenja prostora Glavnog grada za ovu godinu ili je tender trebalo da bude raspisan tek krajem godine. Dakle, pogodan momenat da se preporuči šefu režima za još neku visoku funkciju gradonačelnik Vuković nije htio da propusti ni po koju cijenu", navodi Radinović

Građani Podgorice prema njenim riječima, poslednjih nekoliko mjeseci ne mogu opstati od radova na ulicama, uglavnom kozmetičkih rekonstrukcija i popravki, „presvlačenja“ asfalta i sličnih poduhvata, "kojima gradska uprava pokušava da ih ubijedi da još jednom svoje povjerenje poklone DPS-u".

"Međutim, znaju Podgoričani koliko je malo urađeno proteklih godina, odnosno svjesni su da i dalje imaju katastrofalan, najgori javni prevoz u regionu, da ubrzana gradnja bez ikakvog reda uništava ono malo zelenih površina koje još imamo, da se RTV Podgorica osniva u susret parlamentarnim izborima, i to po sumnjivim kriterijumima, odnosno uz činjenicu da pojedini članovi njenog Savjeta ne ispunjavaju uslove za članstvo.Da li treba podsjećati da su i dobru ideju izgradnje biciklističkih staza nadležni u Glavnom gradu uspjeli da pokvare, pa su izgradnjom staza na Zabjelu i u Ulici Ivana Milutinovića preko Morače, sa sve „zaštitnim“ stubovima, nauštrb postojećih saobraćajnih traka, umjesto da rasterete, dodatno otežali saobraćaj i ugrozili bezbjednost i biciklista i vozača?Takođe, znaju Zabjelčani koliko su muke vidjeli da ubijede gradsku upravu da se zaustavi gradnja još jedne stambene zgrade u okviru DUP-a "Zabjelo-Ljubović".O autobuskoj stanici koja je decenijama ista i koja ne priliči jednoj modernoj, evropskoj prijestonici ne treba trošiti riječi. Nedavno je gradska uprava najavila i ponovnu rekonstrukciju glavnog gradskog trga koji je zadnji put rekonstruisan 2006. godine, jasno stavljajući do znanja da će zbog nečijih grešaka i lošeg rada za istu stvar opet biti potrošen novac građana", navodi Radinović.

Uprkos svim ovim važnim temama, Vuković je kako kaže gostovanje u jednoj televizijskoj emisiji sinoć iskoristio da govori o litijama Mitropolije crnogorsko-primorske, crkvenim velikodostojnicima, opoziciji, ugroženoj državi i identitetu, partizanima i četnicima, te susjednoj Srbiji.

"Dakle, još jedne izbore Podgorica dočekuje u rupama, kanalima, obećanjima i hiljadu puta ispričanim pričama. Sigurni smo da će naši sugrađani ovog puta dobro procijeniti kome će dati glas i da će pokazati da jeftini, politikantski potezi nisu dovoljni da se zadobije njihovo povjerenje", zaključuje Radinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.