Plamenac na saslušanju: Ovo vrijeđa moje ljudsko dostojanstvo, vjernike sam pozvao da poštuju mjere NKT-a
Jovan Plamenac

"Pravoslavni svijet u Crnoj Gori je napadnut"

Plamenac na saslušanju: Ovo vrijeđa moje ljudsko dostojanstvo, vjernike sam pozvao da poštuju mjere NKT-a

Protojerej Jovan Plamenac saslušan je sinoć u Centru bezbjednosti Bar zbog služenja liturgije ucrkvi Svete Trojice na Rumiji pred više vjernika.

On je u izjavi istakao da je prije polaska na Rumiju, ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, saopštio vjernicima da je potrebno da poštuju mjere iz Naredbe Ministarstva zdravlja u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

"To sam isto napisao i na plakat koji je izlijepljen po Baru i objavljen na društvenim mrežama. Neću da se bavim time koliko je bilo prisutnih vjernika i drugim detaljima koje su snimili policijski službenici CB Bar, i koji su objavljeni na internetu", stoji u izjavi policiji, koju je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska.

Plamenac je istakao da sve preko toga, pa i poziv da da izjavu u svojstvu građanina, duboko vrijeđa njegovo ljudsko dostojanstvo.

"Tim prije što je to ne samo selektivna mjera crnogorske policije koja je usmjerena prema pravoslavnom narodu Crne Gore, a nije ne samo prema rimokatolicima i muslimanima nego ni prema onima kojih su svakodnevno puni marketi, koji su na plažama, na raznim žurkama, ispred banaka i državnih službi, koji slave državne praznike i učestvuju na manifestacijama vladajuće koalicije", poručio je Plamenac.

Plamenac je na Rumiji služio liturgiju povodom 15. godišnjice obnove crkve Svete Trojice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.