Kompanija Glosarij donirala 60.000 eura Klinici za nefrologiju
Foto: PR Centar

"Izdvojena sredstva doprijeneće boljim uslovima liječenja

Kompanija Glosarij donirala 60.000 eura Klinici za nefrologiju

Kompanija Glosarij donirala je Kliničkom centru Crne Gore 60 hiljada eura za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za nefrologiju, što će doprinijeti da uslovi boravka i liječenja pacijenata budu u skladu sa svjetskim standardima.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Jevto Eraković, kazao je da je donacija veoma značajna, naročito zbog toga što dolazi od "osvjedočenih prijatelja“.

"Kompanija Glosarij je do sada nebrojeno puta pomagala ne samo Klinički centar, nego i druge institucije u Crnoj Gori. Važno je da se, u trenutku kada smo svi fokusirani na borbu protiv koronavirusa, stvaraju uslovi upravo za one pacijente koji spadaju u rizičnu grupu, kao što su pacijenti koji su na Nefrologiji, na dijalizi. Cilj je da im se stvore bolji uslovi i da ubuduće budemo još sigurniji da su sve terapijske i dijagnostičke mjere koje se sprovode na toj Klinici u skladu sa svjetskim standardima“, rekao je Eraković za PR Centar.

jevto

Jevto Eraković, Foto: PR Centar

Novac će biti utrošen za građevinsku adaptaciju Klinike za nefrologiju.

"Stvoriće se uslovi da bude manji broj pacijenata u sobama, renoviraće se i adaptirati bolesničke sobe, podovi... Investicija je ukupno vrijedna oko 120 hiljada eura i zahvaljući našim donatorima, u ovom slučaju, prije svih Kompanij Glosarij, uspjećemo da sve uradimo bez trošenja državnih sredstava- Fonda za zdravstveno osiguranje ili sredstava Kliničkog centra“, kazao je Eraković, prenosi PR Centar.

Osnivač Kompanije Glosarij, Brano Martinović, kazao je da je donacija još jedan korak u solidarnosti, društveno odgovornom radu.

"Mi smo 2018. godine proglašeni društveno najodgovornijom firmom u Crnoj Gori. Ovo je samo nastavak onoga što radimo. Ova donacija vrijedna je 60 hiljada eura“, rekao je Martinović.

martinovic

Brano Martinović, Foto: PR Centar

Glosarij, kako je kazao, stalno pomaže zdravstvenom sistemu.

"Mnogo puta smo učestvovali sa donacijama, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenog sistema u Crnoj Gori“, rekao je Martinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.