Stupar i Osmajić negirali šverc kokaina
Foto: Radio Tivat

Na brodu "Jadran"

Stupar i Osmajić negirali šverc kokaina

Vojin Stupar i Radomir Osmajić juče su u podgoričkom Višem sudu negirali vezu sa članstvom u kriminalnoj oganizaciji koja je sredinom aprila prošle godine pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran“, kazao je za Pobjedu advokat Ratko Pantović.

Osmajić je, prema riječima advokata Pantovića, kazao da nema veze sa kriminalnom organizacijom kao ni sa drogom koja je školskim brodom trebala da bude transportovana u Istanbul, a što je u istrazi kazao i sam svjedok saradnik Miloš Kulić.

Osmajić je ustvrdio da nema veze ni sa drogom koja je pronađena u vojnom objektu u Opatovu.

On se pozvao na nalaz DNK vještačenja prema kojem biološki materijal pronađen na kesicama u kojima se nalazila droga pripada svjedoku saradniku Milošu Kuliću.

Na kraju je zaključio da mu je sve smjestila policija uz pomoć svjedoka saradnika Kulića.

Optuženi Stupar je takođe, negirao svaku vezu sa pošiljkom koja je pored droge sadržala i oružje.

On je pojasnio da su njegovi DNK tragovi nađeni na pištolju "zbrojevka“ koji je pronađen zajedno sa drogom na brodu Jadran, jer je to oružje prethodno prodao izvjesnoj osobi sa imenom "Laki“.

Osmajić i Stupar su naveli da ne poznaju ostale optužene koje je SDT označilo kao pripadnike ove kriminalne organizacije.

Podsjećamo, brod "Jadran“ je 19. aprila prošle godine u podne trebalo da krene na planirano krstarenje prema Istanbulu, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija tog jutra zaplijenila skrivenu drogu i spriječila dalje krijumčarenje.

Prema navodima optužnice, Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić tokom 2018. godine oformili su kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić ali i stariji vodnik Miloš Kulić, kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika. Njihov zadatak je bio da na školski brod "Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude "plaćena“ heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda "Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu broda, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće.

Kulić je u istrazi kazao da Osmajić nije bio upoznat o unosu droge na brod "Jadran“. Stupar je, prema tvrdnjama istražitelja, postupao po naredbi organizatora obezbjeđivao i čuvao vatreno oružje i municiju, pripremao i pakovao kokain u rance.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.