Milošević tvrdi da je greškom uhapšen: Dosta mi je da budem dežurni krivac
"Dosta mi je da budem dežurni krivac", Mario Milošević, Foto: Vijesti

Osumnjičen za ubistvo Đuričkovića obratio se javnosti putem saopštenja

Milošević tvrdi da je greškom uhapšen: Dosta mi je da budem dežurni krivac

Mario Milošević obratio se saopštenjem preko advokatice Natalije Karadžić u kojem tvrdi da je diskriminisan jer je kako navodi greškom uhapšen, a nakon toga nije pušten na slobodu.

Milošević u saopštenju tvrdi i da je neosnovano pritvoren u UIKS.

On je izručen sa Kosova jer je bila raspisana potjernica za njim zbog ubistva Radomira Đuričkovića i u tom slučaju je podignuta optužnica. Takođe u toku je istraga protiv njega zbog učešća u ubistvu Miodraga Kruščića, prenosi portal Pobjeda.

On je uhapšen 25. februara na kapiji UIKS-a kada je pokušao da izađe nakon što je odležao petomjesečnu kaznu zatvora za nedozvoljeno držanje oružja. Nakon toga određen mu je pritvor.

"Riješio sam da se oglasim zbog toga što sam i ja imao istu situaciju koja se desila prekjuče u Crnoj Gori kada je jedna osoba "greškom“ uhapšena pa puštena. U mom slučaju nije pravilno primijenjen zakon pa ja, i ako sam bio „greškom“ uhapšen, nisam nakon toga pušten na slobodu te stoga smatram da sam diskriminisan jer u istoj pravnoj situaciji nije na isti način primijenjen zakon! Nejasno mi je kako neko bude pušten na slobodu nakon što ga „greškom“ uhapse, a neko nakon toga ostane u pritvoru. Kako sam poslije takve odluke sudije pušten na slobodu, pripadnici policije su me odveli službenim vozilom do prostorija Centra bezbjednosti Podgorica, odakle sam, po svim mogućim propisima, morao biti pušten na slobodu. Međutim, po dolasku u prostorije CB Podgorica, oko 14,30 časova ,,greškom“ sam uhapšen i to zbog krivičnog djela za koje nisam izručen Crnoj Gori (predmet za ubistvo Miodraga Kruščića). Kako sam znao da ne mogu biti uhapšen jer se time krši član 14 Evropske konvencije o ekstradiciji, ja sam odmah informisao inspektora Nemanju Vujoševića da se radi o kršenju člana 14 Evropske konvencije o ekstradiciji (pravilo specijaliteta) i zatražio da odmah kontaktira tužioca i da mi omogući da pozovem svog advokata. Taj policijski službenik nije htio da pozove tužioca već mi je rekao da mu je tužilac Maja Jovanović rekla da me mora, po "svaku cijenu“ zadržati u policijskim prostorijama. Nije mi dozvolio ni da kontaktiram svog advokata. Rekao mi je: "Ako te pustim i ti i ja znamo gdje ćeš sjutra biti“. Ja sam mu odgovorio: "Naravno, zna se adresa, biću tamo đe su mi đeca i žena. Dosta sam bio dežurni krivac i vrijeme je da se sravne računi“, piše u saopštenju.

On je u saopštenju poručio da "kada se već ovako "pakuje“ i ,"prebacuje“ možda da se u krivično zakonodavstvo uvede jedan novi institut koji bi nosio naziv "dežurni krivac“! U praksi ga već imamo pa da se to i formalizuje i uvede u tekst zakona!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.