Foto: Arhiva

Darmanović-Orav

"Crna Gora posvećena integraciji u zajednicu najrazvijenijih evropskih demokratija"

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa šefom delegacije Evropske unije ambasadorom Aivom Oravom, povodom završetka njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Na sastanku je naglašeno da primarni cilj crnogorske vanjske politike ostaje pridruživanje zajednici najrazvijenijih evropskih demokratija, čemu je Crna Gora u potpunosti posvećena.

Darmanović je odao priznanje Oravu na uspješnom mandatu u Crnoj Gori, te izrazio zadovoljstvo sadržajnom i efikasnom saradnjom koja je ostvarena tokom prethodnog perioda. Na toj liniji, zahvalio je na svim aktivnostima Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori koje su doprinijele napretku na putu evropske integracije naše zemlje, što je i rezultiralo zaokruživanjem važne faze ovog procesa - otvaranjem svih pregovaračkih poglavlja.

„U narednom periodu ćemo još intenzivnije i dinamičnije raditi na zatvaranju pregovaračkih poglavlja, kako bismo u što kraćem periodu napravili krupne, presudne korake ka ostvarivanju centralnih zadataka naše vanjske politike – punopravnog članstva u Evropskoj uniji i sveobuhvatnog demokratskog razvoja našeg društva“, zaključio je šef crnogorske diplomatije.

Orav je istakao da mu je predstavljalo izrazito zadovoljstvo da tokom prethodnih godina boravi u Crnoj Gori i prati razvoj unutrašnjih političkih i društvenih procesa, te bude dio crnogorskog puta ka članstvu u Evropskoj uniji. Posebno je pozdravio visok stepen usklađivanja vanjske politike Crne Gore sa pozicijama Evropske unije, što je, kako je naveo, prepoznato i visoko cijenjeno u Briselu. Dodao je da se nada da će crnogorska država i društvo nastaviti da napreduju u svim oblastima, u cilju kvalitetnijeg socio-ekonomskog statusa svih njenih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.