Čelični most na rijeci Kolubari srušio se zajedno s kamionom
Foto: N1

Čelični most na rijeci Kolubari srušio se zajedno s kamionom

Čelični most na rijeci Kolubari u mjestu Šušeoka srušio se u utorak popodne u trenutku kada je preko mosta prelazio kamion natovaren građom. Vozač kamiona (26) je prošao bez povreda, ali je nastala velika materijalna šteta.

Kako je saopštila policija za N1, s obzirom na to da je na ovom mostu zabranjeno kretanje vozila čija je nosivost veća od 10 tona, sumnja se da je do urušavanja mosta došlo zbog preopterećenosti tovara kamiona.

Pripadnici saobraćajne policije u Valjevu odmah po prijavi nezgode izašli su na lice mjesta.

Obavješteno je Osnovno javno tužilaštvo u Mionici, po čijem nalogu policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja. 

Inače, most je prije nekoliko decenija preseljen iz sela Divci gdje je premošćavao Kolubaru na putu Divci - Mionica. Tada je prefarban u plavu boju, pa su ga mještani Šušeoke i okolnih sela nazvali "Plavi most".

Most je sagrađen 1902.godine za vrijeme vladavine kralja Aleksandra Obrenovića i nije rušen za vrijeme oba svjetska rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.