Kako da vam parfem duže traje?
Ilustracija

Kako da vam parfem duže traje?

Parfemi su danas neizbježni i svaki muškarac mora da ima barem jedan parfem koji će mu pomoći da miriše izazovnije i da ostavi bolji utisak gdje god da se pojavi.

Međutim, problem kod parfema je taj što njihov miris poslije prskanja vremenom zna da znatno oslabi, piše Muški magazin.

Ovo je naročito primjetno kod jeftinijih parfema koji vrlo brzo poslije prskanja izgube svoj miris. Skuplji i kvalitetniji parfemi traju duže, ali i oni znaju da poslije par sati oslabe i da budu neosjetni. Zato se muškarci pitaju kako da izvuku dugotrajni miris iz svojih parfema.

Prvo što morate da radite jeste da parfem prskate na "vruće" dijelove tijela, koji pulsiraju, jer oni emituju širenje parfema, a ta mjesta su vrat, grudi i zglobovi.  Međutim sigurni smo da vi to već radite, a da vam parfem i dalje kratko traje.

Odgovor leži u tuširanju, istraživanja su pokazala da parfemi traju i imaju intenzivniji miris i do 30% više ako ih na kožu nanesete odmah poslije tuširanja.

To je zato što su pore na vašoj koži poslije tuširanja čiste, i omogućavaju da se parfem u njima duže zadržava, ali i da se bolje zagrijeva, pa samim tim on bolje, duže i jače miriše.

Znači, ako želite da vam parfem traje čitav dan, onda ga na sebe nanesite čim izađete iz tuša i primjetićete veliku razliku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.