Beganović ponovo izabran za predsjednika Suda za prekršaje u Bijelom Polju
Beganović

Sudski savjet odlučio

Beganović ponovo izabran za predsjednika Suda za prekršaje u Bijelom Polju

Za predsjednika Suda za prekršaje u Bijelom Polju na danas održanoj 15. sjednici izabran je Alija Beganović. Beganoviću je ovo drugi mandat na toj funkciji.

U postupku ocjenjivanja koji je prethodio izboru, Beganović je za svoj rad u prethodnom mandatu od strane Komisije za ocjenjivanje Sudskog savjeta dobio najviše ocjene i kao sudija i kao predsjednik suda. 

Jedini je od predsjednika sudova za prekršaje koji zadužuje predmete sudi pored rukovođenja sudom i dežura u hitnim postupcima. Za vrijeme prvog mandata Beganović je uspio da kompletan sud sa odjeljenjima opremi informatički, rekonstruiše prostorije i sud dovede na nivo zavidne pravosudne institucije. Radi se profesionalcu, predusretljivom i spremnom da uvijek primi i sasluša stranke ali je i prepoznat kao sudija koji prekršiocima "ne gleda kroz prste" i u skladu sa zakonom izriče adekvatne kazne.

Rođen je 1976. godine u Bijelom Polju. U rodnom gradu je završio Osnovnu školu.Gimnaziju je zavrsio u Rožajama a Pravni fakuktet u Podgorici.

Pripravnički staž obavio je u Višem tužilaštvu u Bijelom Polju nakon čega je izabran za sudiju Područnog organa za prekršaje Bijelo Polje koju funkciju je obavljao četiri godine. Za sudiju Osnovnog suda u Rozajama izabran je 2010. godine a 2012. godine za predsjednika Područnog organa za prekršaje u Bijelom Polju. Nakon reforme prekršajnog sistema Crne Gore 2015. kada su sudovi za prekršaje postali dio redovnog sudstva izabran je za predsjednika Suda za prekršaje u Bijelom Polju u čiju nadležnost su odjeljenja suda u Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Rožajama, Mojkovcu, Plavu i Žabljaku.

Dosadašnji predsjednici jedini prijavljeni kandidati

Na današnjoj sjednici, Savjet je nakon obavljenog intervjua i sumiranja ocjena donio odluku da se, pored reizbora Beganovića, za predsjednicu Upravnog suda Crne Gore izabere Branka Lakočević, za predsjednika Osnovnog suda u Ulcinju, Amir Đokaj i za predsjednike sudova za prekršaje u Podgorici i Budvi, Nada Bjeković i Koviljka Đačić.

Savjet je donio odluku da se po internom oglasu za trajno dobrovoljno raspoređivanje jednog sudije u Osnovni sud u Podgorici rasporedi Dijana Dragišić, dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Herceg Novom.Sudski savjet je konstatovao prestanak funkcije Jeleni Perović, predsjednici Osnovnog suda na Cetinju zbog prelaska na novu funkciju i ujedno donio odluku o poništenju oglasa za izbor predsjednika ovog suda i raspisivanju novog javnog oglasa. Donijeta je odluka da se raspišu interni oglas za popunjavanje po jednog upražnjenog sudijskog mjesta u Osnovnom sudu u Rožajama i Osnovnom sudu u Herceg Novom, na osnovu dobrovoljnog trajnog raspoređivanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.