Krov nad glavom za još 52 porodice iz Herceg Novog
Stambeno rješenje za još 52 porodice iz Herceg Novog

Krov nad glavom za još 52 porodice iz Herceg Novog

U okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica, u kom je Opština Herceg Novi partner i sufinansijer, u toku je nabavka stanova za rješavanje stambenog pitanja za 14 porodica.

Riječ je o implementaciji projekta MNE7 – Kupovina stanova na teritoriji opštine Herceg Novi, u okviru kojeg je prije par dana objavljen javni poziv za kupovinu gotovih 14 stanova na području Opštine Herceg Novi, ukupne vrijednosti 433.579,18 eura.

"Ovo je prilika za sve zainteresovane vlasnike stambenih jedinica da se jave na javni poziv koji je raspisala Uprava javnih radova, obavještavaju iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu. U okviru Regionalnog stambenog programa – Stambenog projekta u Crnoj Gori (RHP) prije pet mjeseci okončana je procedura kupovine 22 stana i u njih su uselile porodice iz našeg grada. Sada slijedi nastavak projekta, kako bi svih 36 porodica dobilo krov nad glavom", navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

"Sa zadovoljstvom moram da istaknem da je ovo velika stvar za našu Opštinu, jer riješavamo stambeno pitanje za još 52 naših sugrađana i direktno unaprijeđujemo kvalitet njihovog života. Pored toga, lokalna uprava nastoji da ih podrži u radu i samozapošljavanju, pa smo učestvovali i u obezbjeđenju grantova za svaku porodicu koja je iskazala spremnost da pokrene neki sopstveni manji biznis ili posao“, kaže sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

VSamardzic1750x4501

Vesna Samardžić

Ona ističe da će Opština Herceg Novi i ubuduće, kao do sada, biti pouzdan partner u ostvarenju inicijativa koje rješavaju pitanja od životnog značaja i podižu standard građana Herceg Novog.

Podsjetili su da se Opština Herceg Novi 2013. godine opredijelila da učestvuje u sprovođenju Regionalnog stambenog programa – Stambenog projekta u Crnoj Gori (RHP).

Projektom je predviđeno rješavanje stambenih pitanja za najugroženije porodice koje su kao izbjeglice i raseljena lica za vrijeme ratnih dešavanja devedesetih godina izbjegle u Herceg Novi i imaju status raseljenih lica.

"Projekat se realizuje na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Direkcijom javnih radova kojim je definisana finansijska podrška za kupovinu 36 stambenih jedinica u iznosu od milion eura iz donatorskih sredstava Regionalnog stambenog fonda posredstvom Razvojne banke Savjeta Evrope, a učešće Opštine je 150.000 eura", poručuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.