Dimitrov o kovidu: Još se nisam oporavio, imao sam sve moguće simptome
Grigor Dimitrov

Teško podnio koronavirus

Dimitrov o kovidu: Još se nisam oporavio, imao sam sve moguće simptome

Bugarski teniser Grigor Dimitrov kaže da se još uvijek nije u potpunosti oporavio od korona virusa te da mu borba s ovom bolešću nikako nije bila zabavna.

On je istakao da je tokom borbe s ovim virusom u početku imao problema s disanjem, a da je kasnije dobio i sve ostale simptome. Tako je izgubio čula okusa i mirisa, imao je bolove u tijelu i generalno se nije osjećao dobro.

"Imao sam problema s disanjem i nikako se nisam osjećao dobro. Bio sam umoran, potpuno sam izgubio čula ukusa i mirisa, a mislim da sam na kraju imao sve simptome koje možete zamisliti i mogu reći da ovo nije bilo nimalo zabavno iskustvo", rekao je Dimitrov koji je nakon tri sedmice izašao iz izolacije, a nedavno je igrao i na jednom turniru u Francuskoj.

Nakon toga, on je rekao da je period izolacije podnio jako teško i da je puno vremena proveo sam, ali i da još uvijek nije spreman za takmičenje na najvišem nivou.

"Još uvijek nisam spreman za takmičenje na najvišem nivou jer se nisam u potpunosti oporavio. Teško sam podnio sve ovo, kući sam bio mjesec dana i više od 500 sati sam proveo sam, najmanje 20 dana po 24 sata. Bilo je puno mentalnih borbi i svašta mi je prolazilo kroz glavu. Danas ne znam šta me očekuje, jedan dan se osjećam sjajno, a drugi čitav prespavam", rekao je Dimitrov.

Podsjećamo, Dimitrov je prvozaraženi igrač s teniskog turnira Adria Tour koji je organizovao Novak Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.