Za stabilniju epidemiološku situaciju u Rožajama zaslužni i građani i nadležni
Rožaje, arhiva

Za stabilniju epidemiološku situaciju u Rožajama zaslužni i građani i nadležni

Nakon ublažavanja mjera, i u Rožajama su otvoreni ugostiteljski objekti i uspostavljen putnički i javni saobraćaj s drugim opštinama. Iz lokalnog tima za zaštitu i spašavanje poručuju da su za stabilniju epidemiološku situaciju zaslužni i građani i nadležni, ali da razloga za opuštanje nema, te da se mjere NKT-a moraju poštovati, prenosi portal RTCG.

Ugostiteljski objekti u Rožajama otvoreni su nakon skoro mjesec dana pauze, koja je uslijedila zbog visokog epidemiološke rizika i uvođenja preventivnih mjera zaštite od koronavirusa. Ugostitelji se, međutim, ne nadaju zaradi i biće zadovoljni ukoliko u narednom periodu pokriju troškove poslovanja.

"O zaradi niko i ne razmišlja ove godine, da se pokriju troškovi ako bude moglo, to je neka stvar koja nam je prevashodno bitno trenutno, a zaradu ćemo čekati u nekim boljim vremenima", kaže ugostitelj Sead Nurković za Televiziju Crne Gore

Mjere koje je usvojilo Nacionalno koordinaciono tijelo u oblasti ugostiteljstva smatraju opravdanim i nastojaće da istraju u njihovoj realizaciji.

"Mi smo morali unutar lokala, u unutrašnjosti, da izbacimo 5,6 stolova da bi ispoštovali distance od dva metra. Na terasi smo imali malo više prostora pa smo onda mogli da se nekako raširimo, ali apelujem na građane da budu tolerantni, da imamo isto ograničenje u broju broju gostiju koji mogu da sjede za stolovima", kaže Nurković.

Dodaju da su određene olakšice koje je u prvom talasu epidemije uvela lokalna samouprava dale značajan doprinos njihovom opstanku, a optimizam im uliva i treći paket ekonomskih mjera koji je definisala Vlada.

U Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje pozdravljaju odnos građana prema preventivnim mjerama, ali poručuju da opasnost od zaraze nije prošla, te da se i dalje, bez izuzetka, moraju poštovati propisi i preporuke države.

"Da su građani bili odgovorni, kako u prvom talasu, tako i ovom drugom talasu koji je zahvatio Rožaje, i da najveći doprinos i jeste njihov doprinos koji su dali, poštujući svakako mjere NKT-a. Poručujem takođe građanima da budemo odgovorni i dalje, mjere i dalje moramo poštovati",  kaže predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

U lokalnoj samoupravi ističu i doprinos koji u borbi za zdravlje građana od početka epidemije daju zaposleni u lokalnom Domu zdravlja i Krizni medicinske stab, uz ocjenu da je crnogorski zdravstveni sistem pokazao ogromnu efikasnost i spremnost da se suoči sa svakim izazovom.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.