Janović obišao omladinski servis i sportski teren u Župi
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

"Enorman sportski potencijal CG mora se razvijati samo pod reciprocitetnim sportskim uslovima"

Janović obišao omladinski servis i sportski teren u Župi

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je boravio u službenoj posjeti opštini Nikšić. Tom prilikom je sa predsjednikom opštine, Veselinom Grbovićem obišao novootvoreni omladinski servis i sportski teren u Župi.

Omladinski servis koji je otvoren u Nikšiću jedan je od 11 omladinskih servisa koje je Janovićev resor do sada otvorio, a na raspolaganju je za čak 15.300 mladih ljudi.

“Naš zadatak je da putem omladinskih servisa dodatno ukažemo na disponibilnost i predanost Ministarstva mladima u Crnoj Gori. Omladinski servisi predstavljaju adrese na kojima omladina može potražiti podršku i iskazati svoje potrebe, ali i mjesta koja doprinose razmjeni iskustava, informacija, znanja i mogućnosti koja mogu biti od velikog značaja. Mladi su budućnost naše države, a mi smo sebi postavili cilj da ta budućnost bude što obezbjeđenija, sigurnija i zadovoljnija.” istakao je Janović.

ministarNJ287

Pored posjete omladinskom servisu Janović je obišao i sportski teren u Župi za čiju je izgradnju i opremu Ministarstvo opredijelilo preko 30.000 eura.

Janović je prije deset mjeseci, sa premijerom Duškom Markovićem postavio kamen temeljac za navedeni sportski teren, koji će biti na raspolaganju za oko 3700 stanovnika, koliko po posljednjem popisu broji ova mjesna zajednica, a od kojih je oko 1000 djece. Od značaja je napomenuti da bi se teren još ranije realizovao da nije bilo nepogodnih vremenskih prilika i novonastale situacija koronavirusa,podsjećaju iz Ministarstva sporta i mladih.

Pored sportskog terena u Župi, Janovićev resor je realizovao rekonstrukciju još tri fiskulturne sale, dok su za dvije radovi u toku. Ministarstvo je za navedene projekte sveukupno opredijelilo preko 170.000 eura, a navedeni sportski prostor na raspolaganju je za oko 5000 korisnika.

“U Ministarstvu sporta i mladih je od osnivanja vladala pozitivna sinergija kada je u pitanju sportska infrastruktura. Znali smo da pred nama stoji ozbiljan zadatak kome smo upravo tako i pristupili. Četiri godine kasnije, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan postignuitm rezultatima. Enorman sportski potencijal koji ima Crna Gora može se razvijati samo pod reciprocitetnim sportskim uslovima, a mi smo tom cilju maksimalno posvećeni i tako će i ostati.”, nagalašava Janović.

ministar28jul

Ministarstvo sporta i mladih od svog formiranja broji čak 60 projekata na polju sportske infrastrukture, od kojih je velika većina realizovana, dok je određeni broj u procesu realizacije. Sveukupno je oko dva miliona eura opredijeljeno iz Janovićevog resora za navedene projekte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.