Krapović: Kako je moguće da su računi Opštine Budva i dalje blokirani?
Dragan Krapović

Krapović: Kako je moguće da su računi Opštine Budva i dalje blokirani?

"Mjesecima već javno pitam Vladu Crne Gore, Ministarstvo finansija, Centralnu banku i Privredni sud kako je moguće da su računi Opštine Budva i dalje blokirani protivzakonito nametnutnom privremenom mjerom, koju je, na zahtjev Ministarstva finansija, donijela sutkinja Privrednog suda, gospođa Popović", navodi se u saopštenju potpredsjednika Demokrata, DRagana Krapovića.

"Kome god da se obratim od navedenih adresa, a obraćam se u ime radnika opštine Budva, korisnika Budžeta Opštine i njihovih porodica, dakle, nailazimo samo na jedan ignorantski odnos i ćutanje koje potvrđuje da znaju tačno šta rade, ali ih ni građani, ni pravo ne interesuju.Poštovani radnici i građani Budve i Crne Gore, vi ih, očigledno, ne interesujete", kaže Krapović.

Ističe da je Vlada DPS-a pokazala da je Ustav i zakoni interesuju i obavezuju taman koliko i lanjski snijeg.

"Ono što njih interesuje jeste: da greške DPS-a, dakle brljotine Vlade Mila Đukanovića i Svetozara Marovića sada Duško Marković i Darko Radunović naplate isključivo građanima Budve. Preko nelegalne i protivustavne družine uzurpatora u Budvi pokušavaju da Opštinu zaduže još 30 miliona eura, ne hajući za činjenicu da su krajem decembra obećali građanima da će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih za pad još jedne garancije za kriminalni DPS dil. Naravno, kao što sam već rekao, kod njih to uvijek završava po onoj staroj -„pojeo vuk magarca“. Još manje ih interesuje činjenica da je od strane eksperta kojeg je angažovala prvo Opština Budva, a nakon toga Vlada CG, cijeli posao procijenjen na ne više od 36 miliona eura. Uplate Opštine Budva dosad iznose malo manje od 14 miliona eura, pa ako tome dodate još 30 miliona eura koje sada DPS želi da „natovari“ građanima Budve na teret ispada da će WTE, koji je jako lijepo sarađivao sa OKG DPS, naplatiti 44 miliona eura od građana Budve", navodi Krapović u saopštenju.

Krapović je pitao ministra Radunovića gdje su krivične prijave protiv odgovornih koje se najavili na press-u Vlade Crne Gore krajem decembra.

"Takođe, ako kojim čudom uspiju u namjeri da sačuvaju DPS i kriminalce, a građane zaduže za još 30 miliona, ko će odgovarati za milione naplaćene, a koji nisu na terenu uloženi? Kada od 44 miliona oduzmete 36 miliona eura, ostaje 8 miliona eura, a to, gospodo iz DPS-a, nije mala svota novca, bez obzira na to što vama tako nešto, očigledno, ne predstavlja problem. Nadalje, da bi zadovoljili Vladu, uzurpatori koji su došli u Budvu na krilima Vladine policijske hunte moraju prvo poništiti Zaključak SO Budva koji je izglasala velika većina uključujući i DPS satelite.

Nakon toga, moraju donijeti rebalans budžeta, a tu ima minimum tri problema: prvi je da sve što neki privatan DPS+sateliti parti ne može donositi ništa u skladu sa zakonima Crne Gore, a drugi je da eventualno donošenje rebalansa budžeta opštine Budva u mjesecu julu ili avgustu ima svrsishodnost koliko i DPS-ov izlazak na izbore u Budvi, sa sve satelitima. Tek krajem septrembra ili prije početkom oktobra možemo znati šta je potrebno da korigujemo, pa ako sada budu „donosili“ rebalans, ne ginu nam barem još jedan ili dva do kraja godine. Treći problem za zakazivanje privatnog partija DPS+sateliti predstavljaju mjere NKT-a, jer, kako sada stvari stoje, u zatvorenom prostoru može boraviti i družiti se najviše 20 osoba, tako da se nameće pitanje kako misle da organizuju pomenutu žurku. Taj problem je, vjerovatno, najmanji za uzurpatorsku družinu, jer je jasno da vrhuška DPS-a kontinuirano krši mjere koje su sami propisali kroz NKT.

Dakle, da sumiram, potpuno je jasno da, i pored činjenice da zarobljene institucije žmure na kršenja zakona, ipak ne mogu stići da pozavršavaju sve svoje nezakonite i nečasne radnje do 30. avgusta, a i ako nekim čudom uspiju, nakon 30. 8. ove godine sve nazakonite odluke će biti poništene i utužene od strane legalne i legitimne vlasti u Budvi", kaže Krapović.

Dodaje da oni koji budu učestvovali u tome će biti krivično procesuirani.

"Na kraju, još jednom želim da pozovem ministra Radunovića da povuče privremenu mjeru i omogući da radnici opštine, korisnici budžeta i njihove porodice prime plate i da im se u ovim vremenima krize dodatno ne otežava ionako težak život. Paralelno sa pozivom Vladi DPS-a, pozivam predsjednika Privrednog suda gospodina Jovanića da vijeće Privrednog suda odluči o prigovorima Opštine i da na taj način stavi tačku na protivzakonitu i političku blokadu računa Opštine Budva.

Gospodo iz DPS-a, šta god odlučite, budite svijesni da vrijeme neumitno curi, pa mislim da je i u vašem interesu da uradite kako sam rekao, jer, prvo, ne možete završiti kriminalne poslove DPS OKG, drugo, ćutanjem ne možete sakriti činjenicu da upravo to pokušavate da uradite, a treće i najvažnije je da će 30og avgusta građani dati svoj odgovor na vaše činjenje i ćutanje, a onda će sve ovo rješavati legitimna i odgovorna nova Vlada Crne Gore i legitimna i odgovorna vlast u Budvi", saopštio je potpredsjednik Demokrata.

Građani će kako dodajem dati odgovor.

" A vi ćete snositi odgovornost, i političku i svaku drugu jer mi nećemo bježati od podnošenja prijava i traženja odgovornosti, niti ćemo se sakrivati i ćutati kao vi", zaključuje Krapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.