HN: Krivična prijava protiv osobe koja je oštetila budžet za skoro 95.000 eura
Ilustracija

Uprava policije objavila

HN: Krivična prijava protiv osobe koja je oštetila budžet za skoro 95.000 eura

Uprava policije u Herceg Novom podnijela je krivičnu prijavu protiv lica za koje se sumnja da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Policija u Herceg Novom došla je do sumnje da je tokom 2013. godine L.V. (59) izgradio stambeni objekat u Herceg Novom, te da je kao prodavac zaključio Ugovor o prodaji predmetne nepokretnosti pred notarom i na taj način ostvario prihod koji je shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost bio u obavezi da prijavi nadležnom poreskom organu i platiti poreske obaveze", navodi se u saopštenju UP-a.

Sprovedeni izviđajni postupak je ukazao na sumnju da L.V. u pomenutom periodu nije bio registrovan kao poreski obaveznik, niti je nadležnom poreskom organu prijavio ostvareni prihod u ukupnom iznosu od 450.000 eura.

Osim toga, kako se sumnja, ovo lice nije izvršilo plaćanje poreskih obaveza poreza na dodatu vrijednost u ukupnom iznosu od 85.500 eura, kao ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizickih lica za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 8.829 eura.

Na ovaj način je L.V., kako se sumnja, oštetio budžet Crne Gore za 94.329 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.