Do rezultata testa na koronavirus preko portala ezdravlje.me
Sead Čirgić

Fond zdravstva pokreće još jedan e-servis

Do rezultata testa na koronavirus preko portala ezdravlje.me

Fond za zdravstveno osiguranje sjutra pokreće novi elektronski servis „Kovid-19“, namijenjen osiguranicima testiranim na prisustvo novog koronavirusa, a putem kojeg će oni moći da dobiju informacije o rezultatima testa.

Kako je Pobjedi kazao direktor Fonda Sead Čirgić nastavljaju sa digitalizacijom zdravstvenog sistema i razvojem e-servisa za potrebe osiguranika.

“Svi osiguranici Fonda biće u prilici da putem jedinstvene platforme ezdravlje, preko portala ezdravlje.me i mobilnih aplikacija samostalno imaju uvid u rezultate urađenih analiza, to jeste rezultate testova na novi kovid-19 virus”, rekao je Čirgić.

On je objasnio da se podaci o rezultatima testiranja u integralni informacioni sistem zdravstva preuzimaju elektronski i po automatizmu iz baze podataka Instituta za javno zdravlje i biće dostupni građanima odmah nakon dobijanja rezultata u laboratorijama ove ustanove.

“Zahvaljujući strukturi i apsolutnoj integralnosti zdravstvenog informacionog sistema kojim Fond rukovodi, a shodno zahtjevima struke, informacije o rezultatima testiranja na korona virus biće dostupne i izabranim doktorima na primarnom nivou. Na taj način kroz elektronski model najave pacijenta, izabrani ljekari putem informacionog sistema biće blagovremeno upozoreni na prisustvo virusa, prije prijema pacijenta u samu ambulantu, što omogućava dodatne mjere opreza, odnosno kvalitetniju preventivu i veći stepen zaštite zdravlja ljekara i medicinskog osoblja”, naglasio je Čirgić.

Prema njegovim riječima, još jednim elektronskim servisom, razvijenim u vremenu pandemije, Fond za zdravstveno osiguranje, putem informacionih tehnologija, pokušava da pruži efikasan odgovor na krizu, olakša građanima i rastereti zdravstveni sistem.

Uslov za pristup portalu ezdravlje je PIN kod koji se može elektronskim putem dobiti od kuće i broj zdravstvene knjižice.

Čirgić je pozvao osiguranike da sve što mogu da završe elektronskim putem koriste e-servise, kako radi svoje, tako i radi sigurnosti medicinskog osoblja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.