Cajc u Vespremu!
Transfer bomba - Cajc u Vespremu!

Transfer bomba:

Cajc u Vespremu!

Kao grom iz vedra neba danas je u Mađarskoj odjeknula informacija da je legenda Kila - Kristijan Cajc potpisao dvogodišnji ugovor sa rukometnim gigantom Vespremom, objavio je handballme.

Portal koji je već napravio bum na svjetskoj rukometnoj sceni - Handball Montenegro - je imao čast da bude na predstavljanju jednog od najboljih rukometaša na planeti u poslednjih deset godina.

“Nakon punih deset godina odlučio sam da napustim Kil, gdje sam doživio mnogo lijepih trenutaka, imao sam punude od nekoliko klubova iz Njemačke, ali sam ipak nakon dogovora sa najboljim menadžerom na svijetu - Sašom Bratićem odlučio da se oprobam u inostranstvu i to u klubu koji će naredne sezone imati najveće ambicije”, kazao je na pres konferenciji Cajc, koji je tako drugi vrhunski rukometaš koji je ovog ljeta stigao iz Kila.

Prije njega ugovor sa šampionom Mađarske je potpisao kapiten srpske reprezentacije Momir Ilić, čije je menadžer takođe bivši rukometaš - Bratić.

“Smatram da je Kristijan napravio pravi izbor, da je došao u veliki klub i da će imati priliku da osvoji još trofeja. Takođe je i Vesprem sa njim dobio mnogo. Ljubitelji rukometa dobro znaju kakvu saradnju imaju Ilić i Cajc tako da Vesprem u ovom trenutku ima fantastične igrače na bekovskim pozicijama”, kazao je Bratić.

Tridesettrogodišnji desni bek je sa reprezentacijom Njemačke osvojio dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo, a ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara iz Atine 2004.godine.

Tri puta je sa Kilom osvojio Ligu šampiona, ima i jedan EHF Kup, dok je dva puta osvojio Super Glob. Cajc je sa aktuelnim šampionom Njemačke šest puta bio prvak države, a isto toliko je osvojio nacionalnih kupova.