Melanija Tramp najavila planove za obnavljanje vrta ruža u Bijeloj kući
Melanija Tramp

Vraća prvobitni izgled iz 1962. godine

Melanija Tramp najavila planove za obnavljanje vrta ruža u Bijeloj kući

Supruga američkog predsjednika Melanija Tramp najavila je planove za obnavljanje vrta ruža u Bijeloj kući, kako bi ga uskladila s originalnim dizajnom implementiranim tokom '60-ih godina za vrijeme administracije Džona Kenedija.

Prva dama je izjavila da su decenije korišćenja i promjena koje su napravljene kao podrška modernom predsjedništvu uzele danak na otvorenom prostoru tik uz Ovalnu sobu, prenosi Beta.

Predsjednik SAD Donald Tramp u poslednje vrijeme mnogo više koristi vrt ruža za davanje izjava i konferencije za novinare u doba koronavirusa. Prva dama je takođe bila i domaćin večeri za Australiju u toj bašti prošle godine. 

Planovi prve dame uključuju vraćanje vrtu ruža prvobitni izgled iz 1962. godine, uz poboljšanu infrastrukturu i drenažu i bolje okruženje za biljke i cvijeće.

"Renoviranje će takođe da učini prostor pristupačnijim za osobe sa invaliditetom a poboljšaće se i za audio-vizuelne i potrebe emitovanja", izjavila je Melanija Tramp. 

Plan obnove odobrio je savjetodavni Odbor za očuvanje Bijele kuće.

Projekat je takođe podržala Nacionalna služba za parkove koja se brine o dvorištu Bijele kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.