Danka Kovinić: Dosta je bilo čekanja, prvi put osjećam da imam tim iza sebe
Danka Kovinić

Danka Kovinić: Dosta je bilo čekanja, prvi put osjećam da imam tim iza sebe

Malo gdje se u svijetu igraju teniski turniri. Pandemija korona virusa možda i najviše utiče na ovaj sport imajući u vidu da su, između ostalih, fudbal i košarka još ranije dobili dozvolu za povratak. Jedno od rijetkih teniskih takmičenja odigralo se na teniskoj akademiji Tipsarević u Beogradu gdje je titulu u ženskoj konkurenciji dominantno osvojila Danka Kovinić. Deset pobjeda, samo dva izgubljena seta, govore u prilog koliko je Novljanka podigla nivo forme.

"Zadovoljna sam formom. Tri sedmice bez poraza, tačnije deset odigranih mečeva. Tek na kraju turnira su mi rekli da sam samo dva seta izgubila, ali meni tako nije djelovalo. Igrate dan za danom mečeve i onda ne razmišljate o tome. Bilo je i teških mečeva i onda to dosta drugačije izgleda nego što statistika govori. Ovaj turnir je dobro poslužio da se uđe u takmičarski ritam. Meni su stvarno falili mečevi, volim da igram konstantno i da osjetim tu energiju sa turnira", kazala je Kovinić za Novu M.

Pandemija korona virusa uticala je na mnoge gradove da otkažu teniske turnire. Kina je nedavno objavila da turnira neće biti, a ostaje da vidimo ko će od organizatora iz ostalih svjetskih metropola ugostiti najbolje tenisere i teniserke.

"Prije par dana Kina je otkaza sve turnire. Čini mi se da je ostao samo Seul i turnir na Tajvanu tako da ne znam oću li to igrati. Sve ostaje opcija s obzirom da ima malo turnira, tako da možda i tamo završim sezonu. Roland Garos takođe stoji u kalendaru, sve je neizvjesno ali svi smo optimisti, ja prva. Ja jedva čekam da odem na turnire, mislim da je bilo dosta treniranja i čekanja. Vidim da su drugi sportovi već krenuli tako da sam ljubomorna i jedva čekam da se nastavi sezona”, istakla je Kovinić.

Crnogorsku teniserku ako sve bude po planu očekuje put 11. avgusta za Njujork gdje će se igrati Sinsinati i Njujork. Ono što raduje sve njene navijače jeste odlična forma koju bi mogla i te kako da “unovči” na predstojećim turnirima, a osjetna je promjena na bolje od dolaska u akademiju Tipsarević.

"Što se tiče same forme i tima mislim da je ključno to da od kada sam došla kod Janka u akademiju prvi put osjećam da imam tim iza sebe i da svi rade za dobrobit mojih rezulatata i čitave slike ovog tima. Tako da osjećam da imam prave ljude iza sebe i da mi žele najbolje i to se osjeća. Dobra je energija i mislim da je to ključ svega”, navela je ona.

Poručujući svim građanima Crne Gore da se i dalje pridržavaju mjera i da obavezno nose maske i da drže distancu.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.