Užas u Hrvatskoj: Tijelo majke sedmicama držao u kući
Ilustracija

Užas u Hrvatskoj: Tijelo majke sedmicama držao u kući

Jeziv slučaj zabilježen je u Jastebarskom, kod Zagreba.

Muškarac je svoju mrtvu majku sedmicama držao kod kuće i govorio da je otišla.

Tijelo M. S. (85) pronašla je njena rođaka. Čim je ušla u kuću, osjetila je strašan smrad. Sin preminule, J. S., komšijama je pričao da je njegova majka otišla s unukom u Zagreb. Kako dodaju hrvatski mediji, nema tragova nasilja.

"Ne razumijem kako susjedi nisu osjetili smrad? Da niko prije nije reagovao", još u šoku je rekla rođaka M. S. (85), piše "24sata.hr".

Upravo je ona u kući u mjestu kraj Jastrebarskog pronašla mrtvo tijelo svoje tetke. Šokirana prizorom odmah je nazvala policiju, koja je u četvrtak tamo obavljala uviđaj. U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su 23. jula dobili dojavu o pronalasku mrtvog tijela.

Pregledom tijela nisu utvrdili povrede koje bi upućivale na eventualnu nasilnu smrt.

Budući da je tijelo već bilo u visokom stepenu raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i tačno vrijeme smrti. Prema nezvaničnim informacijama, žena je preminula početkom jula.

Na mjestu događaja zatekli su i člana porodice preminule, kojeg su kolima Hitne pomoći prevezli u odgovarajuću instituciju. Kako nezvanično javlja "24sata.hr", riječ je o sinu preminule, a prevezli su ga u Psihijatrijsku bolnicu Jankomir u Zagrebu.

Većina komšija s kojima su razgovarali novinari ovog portala su rekli da već neko vrijeme nisu viđali ženu, ali nisu se mogli sjetiti tačno koliko dugo.

Rođaka preminule ju je redovno obilazila, dolazila je kupati, presvlačiti, čistiti, ponekad donijeti i jelo, ali je imala dvije tragedije u porodici u zadnje dvije sedmice, zbog čega nije dolazila.

Ispričala je da je njena tetka prije otprilike tri godine imala moždani udar, zbog kojeg je teže govorila, ali mogla je normalno hodati i kretati se.

"On je svima govorio da je hrani, nekima je rekao da ju je unuk odvezao u Zagreb, jer je doista imala unuka i unuku u Zagrebu. Čim sam čula tu priču, odmah sam došla do nje provjeriti šta se dešava jer ta priča nije ‘pila vodu’", rekla je nećaka.

Jednoj komšinici je sin rekao da mu majka zbog sigurnosti nigdje ne izlazi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.