Niš: Epidemiološka situacija stabilna, medicinski centri konačno odahnuli
Ilustracija

"Na respiratorima 10 pacijenata"

Niš: Epidemiološka situacija stabilna, medicinski centri konačno odahnuli

Epidemiolog u Kliničkom centru Niš Nikola Milenković izjavio da u poslednjih sedam dana epidemiološka kriva u tom gradu u stagnaciji.

Specijalna bolnica u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom kao Covid-19 bolnica, međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ali ostaje u stanju pripravnosti, kao i stacionar Zelengora u Niškoj banji.

Milenković kaže da prema trenutnoj situaciji epdiemiološka kriva stagnira, ali da se prati stanje na terenu i okolnim gradovima, zbog čega su ti objekti u pripravnosti i mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente.

"KBC Niš ima dovoljno kapaciteta, broj prijema je između 30 i 40 na dnevnom nivou, broj otpusta oko 20 i to su brojke koje mi držimo u prethodnih sedam dana. Broj pacijenata je oko 370, 380 trenutno hospitalizovanih", rekao je Milenković za RTS.

Navodi da u Klinički centar u Nišu dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu, dok u druge bolnice idu pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na respiratorima je 10 pacijenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.