Mrvaljeviću određen ekstradicioni pritvor
Zoran Mrvaljević

Mrvaljeviću određen ekstradicioni pritvor

Sudija za istrage beogradskog Višeg suda saslušao je i odredio ekstradicioni pritvor Novljaninu Zoranu Mrvaljeviću. Prema saznanjima Dana, on je saslušan samo na okolnosti pritvora, a ne zbog djela zbog kojih ga potražuje Crna Gora.

Beogradski sud je zatražio od kolega iz Podgorice dokumentaciju kako bi odlučili o eventualnoj ekstradiciji.

Mrvaljević se potražuje po međunarodnoj potjernici radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegau Crnoj Gori zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja.

Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević (43) uhapšen je na teritoriji Srbije.

Pošto je izdržao kaznu zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji, Mrvaljević je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju su za njim raspisali crnogorski pravosudni organi.

Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Naredbom Specijalnog tužilaštva, od 30. marta 2020. godine, određeno je sprovođenje istrage protiv okrivljenog Zorana Mrvaljevića, Krsta Vujića, Milana Kankaraša i Slobodana Vica zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.