"Zaštita životne sredine najvažniji zadatak ove generacije,nastavljamo da gradimo zeleniju Podgoricu"

"Smatramo da je zaštita životne sredine najvažniji zadatak ove generacije. Mi u Crnoj Gori imamo i obavezu više, budući da smo od 1991. godine i zvanično prva ekološka država. Zbog toga smo posebno posvećeni zelenim temama", kazala je Slađana Vujačić, zamjenica gradonačelnika Podgorica i članice IO DPS Glavnog grada.

Ona je istakla da su u cilju zaštite životne sredine pokrenuli cijeli niz zelenih projekata i formirali nove zelene površine.

"Tu spadaju projekat „Moje drvo“ po kojem je Podgorica postala poznata, ne samo u Crnoj Gori, već i šire. Zahvaljujući partnerskom odnosu sa našim građanima i društveno odgovornim kompanijama, naš grad danas je bogatiji za cijeli niz novih drvoreda. Tu je i projekat „Mikro 020“, zahvaljujući kojem smo uredili do tada neuređene površine u gradu i motivisali naše građane da provode vrijeme na otvorenom. Naš grad danas ima nekoliko novih mikro lokacija kao što su park Princeze Ksenije, Park energije, park na Starom aerodromu i mikro lokacija u Ulici Oktobarske revolucije", saopštila je Vujačić.

Revitalizovali su kako dodajem park-šume Goricu i Ljubović, a pejzažno uredili i Rimski trg.

"Naš grad je danas bogatiji za nove parkove kao što su park Ivana Crnojevića, Podgorički park, a u toku je i projektovanje parka na Zabjelu. Starim parkovima podarili smo novi sadržaj.Nastavljamo da gradimo zdraviju i zeleniju Podgoricu, za ovu i sve buduće generacije", poručuje Vujačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.