Hadžić ranio napadača?Evo šta muči grčku policiju, a šta je egzekutorima išlo na ruku nakon ubistva
Foto: Printscreen

Ubice pucale iz kalašnjikova i škorpiona

Hadžić ranio napadača?Evo šta muči grčku policiju, a šta je egzekutorima išlo na ruku nakon ubistva

Da li je smrtno ranjeni Užičanin Damir Hadžić (44) na Krfu uspio da rani jednog od napadača, znaće se kada bude završeno vještačenje njegovog "gloka" pronađenog u automobilu u kom su u četvrtak izrešetani on i Baranin Alan Kožar (46).

Kada je odmah poslije zločina, počinjenog oko 14 sati po grčkom vremenu, objavljeno da su likvidirana dvojica muškaraca bliskih "škaljarskom klanu", mediji su izvještavali i o trećoj osobi koja je tom prilikom ranjena.

Ipak, tokom dana, niko nije pominjao treću osobu, iako je u prvi mah objavljeno da su dvije osobe ubijene, a da je jedna ranjena.

"Da li ranjenik postoji, tek treba da se utvrdi"navodi izvor.

Muke grčke policije

Nejasno je da li je riječ o meti koja je preživjela napad ili o jednom od napadača. Vidjećemo da li je pucano iz "gloka", odnosno da li je Hadžić uzvratio na vatru. Moguće je da je neko od egzekutora povrijeđen.

Prema izvještavanju grčkih medija, koji se pozivaju na krfskog patologa, Kožar i Hadžić su najviše metaka dobili u grudi i glavu. Na njihovim tijelima izbrojano je 29 rana, a istražitelji su pronašli više od 30 čaura na licu mjesta. Ubice su pucale iz dvije vrste oružja "kalašnjikova" i "škorpiona".

Patolog Gijanis Ajivatidis izjavio je da su obojica zadobila višestruke povrede po cijelom tijelu, sa više od deset metaka koji su završili u prsima, vratu,rukama i nogama. Prema njegovim riječima, cjelokupna "operacija smrti" dvojice Balkanaca trajala je nekoliko sekundi. Ovaj grčki stručnjak iznio je i detalj da se sve odigralo toliko brzo da žrtve nisu uspjele ni da povuku ručnu kočnicu na automobilu u kom su zatečene.

Grčka policija uputila je informacije, posredstvom Interpola, crnogorskoj i srpskoj policiji, kako bi se razjasnile sve okolnosti dvostruke egzekucije na ostrvu Krf. Kožar i Hadžić izrešetani su po povratku sa plaže na parkingu, ispred vile koju su iznajmili pre tri mjeseca. Tijela je, navodno, pronašao maser koji je došao na ugovoreni tretman.

Ubice imale vremena da pobjegnu

Prema nekim informacijama, oba oružja su imala prigušivače, jer niko od komšija ništa nije čuo, što je gotovo nemoguće kada je riječ o rafalima iz automata.

Od krvavog pira do otkrića tijela je, navodno, prošlo najmanje dva-tri sata, što je omogućilo egzekutorima da se dobro sakriju. Grčki istražitelji sada pokušavaju da na osnovu kamera na okolnim objektima bar donekle rekonstruišu dolazak i bjekstvo napadača.

Vjeruje se da su Kožara i Hadžića egzekutori duže vreme pratili, ali operativna saznanja govore da je sasvim moguće i da je njihova lokacija skrivanja "prodata za debele pare", jer su za obojicom bile raspisane crvene Interpolove potjernice.

Kožar i Hadžić poslednja tri mjeseca skrivala su se na dvadesetak kilometara od grada Krfa, u seocetu Agios Mateos. Ubice su ih tamo i pronašle.

Mondo.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.