Srbija: Saobraćajna nesreća u Šapcu, voz usmrtio dvije osobe, povrijeđeno dvoje djece
Ilustracija

Roditelji djece poginuli

Srbija: Saobraćajna nesreća u Šapcu, voz usmrtio dvije osobe, povrijeđeno dvoje djece

U Srbiji su dvije osobe poginule, a dvoje djece je povrijeđeno kada je na pružnom prelazu teretni voz naleteo na putnički automobil u mjestu Zminjak kod Šapca.

Nesreća se dogodila u 10:55 časova, na dionici pruge Ruma - Brasina, između naselja Štitar i Petlovača. 

Kako RTS nezvanično prenosi, u automobilu je bila porodica. Poginuli su otac i majka, a dvoje djece je povrijeđeno i nisu životno ugroženi.

Intervenisale su dvije ekipe hitne pomoći iz Šapca i jedna iz Prnjavora koje su povrijeđenu djecu prevezli u bolnicu. 

Inače, pružni prelaz na kome se desila nesreća je označen, ali bez rampe. 

Mašinovođa je, kako navode "Infrastrukture željeznice Srbije", zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primijetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu. 

Teretna kompozicija sa praznim vagonima, saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

"Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" žale zbog tragedije koja se dogodila i ovaj put još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.